Monday, July 28, 2014

Florida 2014, dag 1

Aangezien mijn eigen site op 1 of andere manier niet werkt, ga ik het blog tijdelijk toch maar hier plaatsen. Eerst nog even de dag van gisteren:

Dag 1, zondag 27 juli.
Eindelijk, het is zover, we gaan richting Miami. We hebben al online ingecheckt, maar op 1 of andere manier komen alleen de boardingpassen van Marco en Michael er uit. Ik bel toch maar weer eens, en ze verzekeren mij dat alles goed is, en dat ik op de luchthaven mijn boardingpassen kan uitprinten.

We staan om 2 uur ’s nachts op en gaan op weg naar Dusseldorf. Er is weinig verkeer op de weg, en we hebben P24 zo gevonden. Als we de creditcard in het apparaat doen werkt hij niet. Deels al verwacht, omdat we de creditcard hebben moeten aanpassen, en men had aangegeven dat we op help moesten drukken als het niet lukte, en omdat we ook aangepaste vluchten hebben, en nu vroeger zijn dan de opgegeven tijd. We drukken op de help knop, en na het opgeven van het reserveringsnummer kunnen we doorrijden.

Op de luchthaven proberen we opnieuw mijn boardingpas uit te printen bij een kiosk, maar weer komen alleen die van Marco en Michael en niet die van mij. Er wordt gezegd dat we bij de bagage afgifte er naar moeten vragen. Daar kijken ze er naar maar haar lukt het eerst ook niet. Ze geeft aan dat mischien bij de online incheck er een verkeerd paspoort nummer is ingegeven, dat past ze aan. Hij doet het nog niet…. Ze vraagt aan mij of ik de Esta uitgeprint heb. Dat heb ik, die controleert ze, en die is goed. Ze drukt nog een keer op de knop ok, voor de 4e keer, en dan is het opeens wel in orde. Wat het nu is, geen idee. We kunnen in ieder geval mee. J

We hebben ongeveer 20 minuten vertraging, dat wordt dus een krappe overstap in Frankfurt. We moeten even doorlopen, maar ze zijn net begonnen met de vlucht met de A360 van Frankfurt naar Miami, dus we zijn op tijd. Vooral Marco en Michael zijn blij dat ze een keer mee kunnen met het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. 
Met een kwartiertje vertraging vertrekken we vanuit Frankfurt. Beenruimte is behoorlijk, eigen schermpjes waar je je eigen films, tv series kunt zien of muziek luisteren, 1 van de betere vluchten die wij hebben gehad. Marco’s dag kan helemaal niet meer stuk, hij kan gewoon de Formule 1 grand prix van Hongarije live zien aan boord! We komen toch eerder aan dan geplande tijd, kwart over 2 Florida tijd zijn we geland.

Bij aankomst in Miami duurt het even voor we door de douane zijn, en gaan we op naar Alamo, waar we een midsize SUV hebben gehuurd. Ik heb al online ingecheckt, we kunnen gelijk naar de garage. Daar aangekomen, staan er nog maar 2 wagens, die ons niet aanspreken, en waarbij de koffers ook amper achter in kunnen. Na even wachten komt er een Jeep aangereden waarbij de koffers wel achterin passen, en die nemen we mee.

We vertrekken richting Miami Beach, en komen zoals verwacht wel in de file terecht. We hebben het hotel Courtyard Miami Beach South Beach geboekt. Als we er aankomen geven we de sleutels aan de valet parking en wordt hij voor ons geparkeerd. We checken in, en krijgen een suite met 2 aparte kamers. Het uitklapbed waar Michael op moet slapen is niet helemaal je van het, maar hij zegt dat hij het er wel 2 nachten uithoudt. Anders kruipt hij maar tussenin want wij hebben een erg groot bed. ;) De kant ligt wel aan de voorkant, redelijk rumoerig, en naast ons ligt een club, maar die is gelukkig op zondag en maandag gesloten, dus daar zullen we geen last van hebben. Maar ja, dan moet je ook geen hotel in South Beach boeken, daar is alles druk. ;)

Marco en Michael zwemmen boven op het dakterras, ik ga lekker even onder de douche en ruim wat dingen op, en maak een begin van het verslag.  Daarna gaan we even wat eten, en vlak om de hoek ligt er een Five Guys, bij de Floridagangers bekend als de plek waar je zo ongeveer de lekkerste hamburgers kan eten. Ze smaken ook heerlijk.
Hierna lopen we richting het strand, en het art deco district. Geweldig, al die gepimpte auto’s en auto’s met gigantische jukeboxen. En dan ook de art-deco gebouwen, wij vermaken ons hier wel.



We gaan toch redelijk op tijd weer richting hotel, want na zoveel uur zijn we nu toch wel erg moe geworden. Tijd om te slapen. 

3 comments:

  1. Wat toevallig dat wij precies achter elkaar zaten in het vliegtuig! Wel een leuk toeval! Raar dat jouw andere blog het niet doet, maar snel opgelost met een ander blog. Leuk om elkaar zo te kunnen volgen! Fijne vakantie!

    ReplyDelete
  2. Gaaf zeg dat jullie met die airbus zijn gevlogen en jullie hebben al genoten van het Art Deco district. En die hamburgers bij Five Guys zijn inderdaad heerlijk. Probeer ook eens te ontbijten of lunchen bij het News Café op 800 Ocean Drive Miami Beach - echt leuk om te doen.

    ReplyDelete